Wat is er te beleven tijdens de Goudse Keramiekdagen?

Gerenommeerde topkeramisten tonen elk jaar op Hemelvaart en de vrijdag erna tijdens de Goudse Keramiekdagen hun beste werk. Ongeveer 100 keramisten uit binnen- en buitenland nemen de markt rondom het historisch Oude Stadhuis in bezit. Tussen 10.00 en 17.00 uur tonen zij hun ‘hand made’, uit klei gemaakte kunst en vertellen er met liefde over. Kooplustige keramiekliefhebbers krijgen het moeilijk met het grote gevarieerde aanbod. Ook voor dagjesmensen een interessante markt! De Keramiekdagen trekken jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers uit heel Nederland.

Wat is er nog meer te doen tijdens de Goudse Keramiekmarkt?
Te denken valt aan een keramiekwandeling langs verschillende galeries, keramiek gevelversieringen en gevelstenen, de dag voor plateelkeuring in de Museumtuin, een tentoonstelling Gouds Plateel in het Museum Gouda, de tentoonstelling in de burgerhal van het oude stadhuis met thema werkstukken van de keramisten, keuring van het themakeramiek door een vakjury en het toekennen van prijzen, het publiek kiest een publieksprijswinnaar, wedstrijd draaien van de hoogste vaas en de breedste schaal op het podium op de markt, draaiers op de toevoerwegen naar de markt, diverse mini tentoonstellingen bij winkeliers in het centrum van de stad, specifieke rondwandelingen door het Goudse gidsengilde.
Hoe kom ik op de markt in Gouda?
Het station is op 10 minuten lopen naar de markt. De parkeerterreinen liggen aan de rand van het centrum,  zoals Klein Amerika, Schouwburgplein en mensen die in de omgeving wonen, kunnen lopend of op de fiets naar het centrum komen. Volg Goudacentrum- Markt – Stadhuis op de VVV borden.