Informatie voor keramisten

Aankomst in Gouda en uw plek op de markt

  • Adres: Markt 1, 2801 JG GOUDA te bereiken via de Kleiweg, Oosthaven of Hoge Gouwe (zie folder).
  • Aankomst: Vanaf 7:00 uur kunt u zich melden bij de infostand op de markt. Bij ontvangst krijgt u een kraamkaart met uw naam en deelnemersnummer. Dit nummer correspondeert met het nummer voor het expositiewerkstuk in de Burgerhal
  • Kraam: U krijgt een marktkraam ter beschikking met een tafel van 1.20 x 4 meter, afgedekt met een neutraal bovenzeil. De markt is ingedeeld in sectoren A t/m E. Informatie over de sector hoort u wanneer u zich meldt bij de infostand. U zoekt binnen die sector een kraam uit. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Een aantal kramen zijn reeds gereserveerd, te zien aan de kaart die er aan hangt.
  • Aanwezigheid: Als deelnemer verplicht u zich tijdig aanwezig te zijn, zodat de stands op beide ochtenden om uiterlijk 10.00 uur ingericht zijn. Het is de deelnemer niet toegestaan de stand of de aangewezen plaats voor het einde van de markt te verlaten. Beide dagen gaat de markt door tot 17.00 uur. Het is de bedoeling dat u uw kraamkaart op een goed zichtbare plaats bevestigt.
  • Verzorging: De organisatie verwacht van u dat uw kraam er verzorgd uitziet, niet alleen aan de bovenkant maar ook aan de onderkant, zodat we niet tegen lege dozen of kratten aankijken! Zorg voor kleden die de kraam tot aan de grond bedekken. Voor mogelijke deelname volgend jaar zal het bestuur uw kraam hierop ook beoordelen
  • Auto’s: De Markt in Gouda is vanaf 10 uur autovrij. Vóór 10:00 uur dienen alle auto’s de markt weer te verlaten en wordt u verzocht elders te parkeren, bij voorkeur op het Parkeerterrein Klein Amerika. Parkeerplekken zijn op het kaartje in de folder aangegeven. Om 17:00 uur kunnen de auto’s weer worden gehaald om de stands leeg te ruimen. Voor de volgende dag gelden dezelfde regels voor de opbouw. Wij adviseren de kraamkaart te laten hangen op uw kraam, zodat u dezelfde kraam op dag twee kunt opbouwen

Expositie ‘Dans & Balans’ in de Burgerhal

U levert donderdag 26 mei tussen 8:00 en 9:30 uur een werkstuk in voor de overzichtsexpositie bij de Burgerzaal van het Oude Stadhuis. Dit werkstuk met het thema ‘DANS & BALANS wordt tentoongesteld in de Burgerhal.

Er is een vakjury, die jaarlijks door de organisatie wordt samengesteld die de werkstukken beoordeelt en bepaalt wie de eerste, tweede of derde prijs krijgt. Het oordeel van de jury is bindend. De winnaar van de eerste prijs wordt voor het volgende festival uitgenodigd zitting te nemen in de vakjury.

Het publiek wordt ook gevraagd om te stemmen en het werkstuk met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs.

Het werkstuk kan op vrijdag weer worden opgehaald tussen 16:00 en 16:30, de Burgerhal sluit om 17:00 uur.

De Gildemaaltijd

U kunt deelnemen aan de Gildemaaltijd in de ‘CHOCOLADEFABRIEK’ (Goudse bibliotheek) grenzend aan het parkeerterrein Klein Amerika als u dit van te voren heeft aangemeld of bij inschrijving of per mail uiterlijk 15 mei. De kosten zijn 12,50 euro per persoon. Drankjes rekent u ter plekke af.
Adres: Klein Amerika 20, 2806 CA GOUDA.

Parkeren in Gouda

Deelnemers aan de Goudse Keramiekdagen parkeren hun auto op parkeerterrein ‘Klein Amerika’, Klein Amerika 30, 2806 CA GOUDA (5min lopen). Op dit terrein zijn ook voorzieningen voor campers aanwezig. Op donderdag 26 mei parkeert u gratis (feestdag). Op vrijdag 27 mei dient u bij aankomst zelf voor de hele dag te betalen bij de parkeerpaal. De kosten hiervoor zijn € 8,00 (kosten dagkaart).

Gouda: overnachten en meer

Bij ‘Welkom in Gouda vindt u allerlei informatie over ons mooie Gouda inclusief 2 hotels bij ‘zakelijk bezoek’. Booking.com biedt meerdere opties.

Telefoonnummer in geval van nood

Het mobiele telefoonnummer van onze marktmeester Mirjam Schoenmaeckers is: 06-51129834.
U kunt zich ook altijd wenden tot de infostand aan het begin van de markt. Op de markt is continu een EHBO-team aanwezig.