Nederlandse Keramiek Opleidingen en de belofteprijs

De Goudse Keramiekdagen, daar kijken wij altijd naar uit: feest in de stad, feest op onze school aan de Winterdijk.
Andere jaren stellen we op deze dagen altijd het werk van de net afgestudeerde cursisten van de driejarige opleiding ten toon, maar door corona zijn er dit jaar geen cursisten afgestudeerd. Een aantal cursisten heeft echter wél meegedaan aan een opdracht in het kader van 750 jaar Gouda, waarbij de opdracht was een dubbelwandige schaal te maken, geïnspireerd op de geschiedenis van Gouda. Een deel van de resultaten is te zien in het Gouds Museum, ook opgenomen in de Keramiekdagenroute, het overige deel is op de Keramiekdagen te zien bij ons op school. Ook is de expositie van de resultaten van het extra leerjaar Draaien zeer de moeite waard!
Daarnaast kunt u cursisten in actie zien: op 26 mei is er een Open Werkplaats, waar cursisten vrij aan hun eigen werkstukken werken, zowel in het draailokaal, als bij het Handvormen. Op 27 mei wordt er gewoon les gegeven, zodat u ook kunt zien hoe een normale schooldag er bij ons uitziet.


De school aan de Winterdijk is trouwens ook een heel goed startpunt voor de Keramiekdagenroute: het parkeerterrein van de school en van de praktijkschool Het Segment daarnaast staat voor bezoekers die met de auto komen, gratis ter beschikking.
U bent van harte welkom bij de Nederlandse Keramiek Opleidingen aan de Winterdijk 4A in Gouda.

 

De belofteprijs

 

Wij zien op de Goudse Keramiekdagen graag nieuwe talenten verschijnen. Daarom is in samenwerking met de Nederlandse Keramiek Opleiding de Belofte Prijs in het leven geroepen. De Nederlandse Keramiek Opleiding is een ambachtelijke 3 jarige opleiding die cursisten opleidt tot keramist. Het eindexamen wordt afgesloten met een tentoonstelling van het eindexamen werk. De vakdocenten kiezen ieder jaar een eindexamenkandidaat, die zij voordragen voor de Belofteprijs.


Deze Belofteprijs wordt toegekend door de stichting Gouda Keramiekstad, Goudse Keramiekdagen en wordt beloond met een oorkonde en een gratis kraam op de eerst volgende Goudse Keramiekdagen.

Doordat we 2 jaar geen markt hebben gehad, staan er dit jaar meerdere Belofteprijs winnaars op de markt:

    • Belofteprijswinnaar 2019 Mary Splinter
    • Belofteprijs winnaar 2021 Hanne Krijger hebben een kraam op de markt van 2022.
    • Belofteprijswinnaar 2020 Mattijn Zaalberg is niet aanwezig.